Slim omgaan met je regenwater rond het huis en in de tuin

Waarmee hou je best rekening bij de afwatering van een zwembad? Lees de 5 tips!


De eerste zonnestralen zijn te voelen en onze dromen over zwembaden ontwaken uit hun winterslaap. Een jaarlijks terugkerend fenomeen waarbij een aantal onder ons niet langer aan kunnen weerstaan.  Zo blijkt er trouwens volgens de zwembadbouwers een stijging te zijn van 20% t.o.v. 2020.  

Ben jij de gelukkige? Wil jij graag genieten van een eigen zwembad deze zomer? Hieronder alvast 5 tips:   

 1. Opteer voor een inox rooster 

  De afvoergoot rondom het zwembad voorzie je best met een inox rooster. Roestvrij staal (RVS) of inox heeft een sterke resistentie tegen chloorhoudend water, iets wat zowel bij een binnen- als buitenzwembad voorkomt. Het gootelement uit polyesterbeton is eveneens chemisch resistent. Daarnaast is inox onderhoudsvriendelijk.

  Natuurlijk zijn er kwalitatief en dus prijsmatig ook diverse soorten inox. Men kiest best voor austhenitisch RVS, dat ook de maatstaf is in de voedingsindustrie. Naast chroom bevat dit type nikkel, waardoor het goede corrosieve en mechanische eigenschappen heeft. Het is weinig magnetisch en op die manier makkelijk te onderscheiden van het minderwaardige ferritisch RVS.

  Bij een binnenzwembad raden we een volledige afwatering in inox van het type AISI 316 aan. Niet enkel voor het rooster, maar ook voor het gootelement kies je best voor dit type inox. Dit heeft een betere corrosieve weerstand dan AISI 304, in het bijzonder tegen chloriden.

  Bij een buitenzwembad kan je opteren voor een polyesterbetonnen goot als onderbouw. Voor het rooster volstaat inox van het type AISI 304. Chloordampen gaan sneller opgaan in de buitenlucht en tasten de afvoergoot dus minder snel aan.
   

 2. Zorg dat de goot blootvoets beloopbaar is

  De discrete sleufgoten en goten met lengtestaafrooster hebben een fijne structuur dat je perfect met blote voeten kan betreden.
   

 3. Zorg dat het veilig is  

  Een afvoergoot met opzetstuk is veilig voor grijpgrage kinderhandjes.
   

 4. Onderschat onderhoud en hygiĆ«ne niet 

  Na glas is inox het meest onderhoudsvriendelijke materiaal. Vuildeeltjes hechten zich minder snel vast.

  Lengtestaafrooster: bladeren, grind en andere vuildeeltjes vallen niet in de goot. De doorstroming blijft gegarandeerd

  Discrete sleufgoot: dankzij de handige toegangs- en inspectieluiken kan je de discrete goot makkelijk onderhouden
   

 5. Het oog wil ook wat 

  Inox is vanuit esthetisch oogpunt erg geliefd in de moderne bouw. Het geeft een meerwaarde aan zwembaden, zeker in vergelijking met de goedkope en minder kleurvaste look van kunststof.

 6.  

Vragen?

Vragen?

Waar ACO House & Garden producten kopen?