Slim omgaan met je regenwater rond het huis en in de tuin

Sleufgoten zijn discreet maar daarom niet minder onderhoudsvriendelijk

Sleufgoten reinigen

Sleufgoten zijn minder toegankelijk dan roostergoten, maar daarom niet minder onderhoudsvriendelijk. Vaak worden hiervoor handige toegangsluiken aangeboden. De richtlijn is dat er minstens één toegangsluik moet geplaatst worden, het liefst waar zich de aansluiting van de goot op de ondergrondse rioleringsbuis bevindt.

Vanaf 6 meter sleufgoot raden we twee elementen aan, één aan het begin en één aan het uiteinde van de gootlijn. Het deksel van het toegangsluik, als volle afdekking of betegeld in gebruik, is snel uitneembaar dankzij de roosterhaakjes. 

Inspectieluik Homeline gepoederlakt

Steek vervolgens éénmaal per jaar de tuinslang even in de gootlijn, zo worden vuildeeltjes snel verwijderd. Bij de “Homeline” sleufgoot bijvoorbeeld bestaat er nog een inspectieluik. Dit is een soort betegelbaar deksel van ongeveer 50 cm breed dat vaak voorgeschreven wordt als de aansluiting op de riolering via een zandvanger verloopt. Zo kan het vuilvangemmertje, dat bladeren en vuildeeltjes opvangt, er snel even uitgenomen worden voor reiniging. Simpel toch?

Karolien Vanovertveld - Product Manager ACO 

Vragen?

Vragen?

Waar ACO House & Garden producten kopen?