Slim omgaan met je regenwater rond het huis en in de tuin

Renovatieroosters: zonder breekwerk rooster vernieuwen

Heb je reeds jaren afvoergoten in de tuinverharding liggen en wens je eens vernieuwing zonder breekwerk? ACO biedt de oplossing!

Generatie goten jaren ’80 en ’90

Renovatieroosters oude roosters.jpg

De generatie tuingoten uit de jaren ’80 tot eind jaren ’90 kenmerkt zich door het klassieke sleufrooster van zo’n 13 cm breed dat past op een goot met een binnenbreedte van 10 cm.

ACO heeft de laatste decennia die klassieke trend doorbroken en biedt heden tal van esthetisch verfijnde sleuf- en roostergoten aan. Maar als je zo’n systeem met de klassieke
130/100 mm afmetingen hebt, dan bieden we je dit vernieuwingsaanbod aan. De roosters passen op oude ACO tuingoten, à la Selflock, maar ook op de meeste goten van concurrentiële merken. Dat is de reden waarom ACO met dit aanbod komt. We worden regelmatig geconfronteerd met afvoergoten van onbekende B-merken die geen kwaliteitsroosters voorleggen.

Voor elke goot wordt direct ‘het is een ACO Drain’ in de mond genomen en zo gaan bouwheren bij ons te rade. Vanuit onze servicegerichtheid bieden we nu een oplossing zonder goten te moeten uitbreken.

Renovatierooster verzinkt staal.jpgRenovatierooster antraciet.jpgRenovatierooster inox.jpg

Let op!

Deze roosters verhogen de belastingsklasse van de aanwezige afvoergoot niet. Het gebruik blijft beperkt tot voetgangersverkeer met stapvoets verkeer van personenwagens als maximale belasting. Voor andere toepassingen, met passage van bijvoorbeeld bestel- of vrachtwagens, dient een volledig nieuwe gootlijn gelegd die voldoet aan de gevraagde belastingsklasse (van B 125 kN tot en met F 900 kN).

Natuurlijk willen we je hierbij ook verder helpen, maar we gaan ervan uit dat we in de context van deze ACO Garden brochure binnen het tuingebeuren blijven.

ACO oppert niet dat de roosters perfect zullen vastklikken in de bestaande goot, maar ze zullen de gootlijn mooi afdekken. Weet ook dat eventueel gebroken goten niet hersteld zijn door er een nieuw rooster op te leggen, die garanties kan ACO niet bieden. In dit geval is de kans groot dat het nieuwe rooster ook snel beschadigd raakt door de slechte onderbouw.

TIP! Voorzie jouw Euroline gootlijn van een nieuw rooster

Heb je de Euroline afvoergoot, uit ons huidig aanbod met een buitenbreedte van 11,8 cm, in jouw terras liggen? Je kan deze zonder breekwerk van een rooster voorzien dat perfect past bij de kleur van de verharding of het buitenschrijnwerk. Neem een kijkje in de katern ‘ In harmonie’. Roosters worden er ook los aangeboden.

Vragen?

Vragen?

Waar ACO House & Garden producten kopen?