Slim omgaan met je regenwater rond het huis en in de tuin

Designafwatering rond zwembaden

Je denkt eraan een zwembad aan te leggen? De Euroline Inox en Euroline Discreet Inox afvoergoten, met respectievelijk een designrooster en een fijne inloopsleuf uit inox, bieden de ideale omkadering. Ze doen dienst als afboording, vangen regenwater van het naastliggend terras op of voeren als overloop het zwembadwater af naar de filter. Kortom, ze bieden een esthetische, functionele en duurzame meerwaarde.

Inox als ideaal materiaal

Roestvrij staal (RVS) of inox heeft een sterke resistentie tegen chloorhoudend water van zwembaden.
Bovendien is inox na glas het meest ‘onderhoudsvriendelijke’ materiaal. Vuildeeltjes gaan zich vrijwel niet vasthechten aan het oppervlak. Daarnaast is het materiaal vanuit esthetisch oogpunt erg geliefd in de moderne bouw. Inox geeft een meerwaarde aan zwembaden, zeker in vergelijk met de goedkope en minder kleurvaste look van kunststof. Natuurlijk zijn er kwalitatief en dus prijsmatig ook diverse soorten inox. Men kiest best voor austenitisch RVS, dat ook de maatstaf is in de voedingsindustrie. Naast chroom bevat dit type nikkel, waardoor het goede corrosieve en mechanische eigenschappen heeft. Het is weinig magnetisch en op die manier makkelijk te onderscheiden van het minderwaardige ferritisch RVS.

Euroline Discreet Inox

Pijnloos blootvoets lopen op de fijne sleuf van 10 mm. Toegangsluiken houden het geheel perfect onderhoudsvriendelijk.
Meer info 

Een wereld van verschil

Bij binnenzwembaden, zoals de meeste publieke zwembaden, wordt aangeraden om met een austhenitisch RVS AISI 316 te werken. Deze RVS-soort bevat naast chroom en nikkel 2 à 3 procent molybdeen en is gestabiliseerd door titaan. Hierdoor heeft het een betere corrosieve weerstand dan AISI 304, in het bijzonder tegen chloriden. Chloordampen gaan bij buitenzwembaden snel opgaan in de buitenlucht, voor deze toepassingen wordt AISI 304 als ideaal aanzien.

Euroline Discreet Inox
en Euroline Inox

In ons gamma ACO Garden afvoergoten voor tuin, terras en oprit presenteren we een aantal trendy producten uit austhenitisch RVS AISI 304. Zo biedt Euroline Discreet Inox een mooie, discrete sleufafwatering en Euroline Inox een prachtig lengtestaafrooster. De onderliggende gootelementen uit polyesterbeton zijn al even chemisch resistent als inox, ideaal voor toepassing rond zwembaden. 

De afwateringssystemen vangen het chloorhoudend water op en leiden het af naar de filterinstallatie. Of ze voorkomen dat regenwater en kuiswater van het naastliggende terras in het zwembad verdwijnen, bovendien bieden ze een zeer esthetische meerwaarde. Op vraag realiseren we natuurlijk ook afvoersystemen volledig uit inox op maat van jouw project.

Euroline Inox

De afvoergoten met inox lengtestaafrooster liggen iets lager dan het wateroppervlak. Het ‘vallende’ water heeft een rustgevend effect. Meer info

Vragen?

Vragen?

Waar ACO House & Garden producten kopen?