Slim omgaan met je regenwater rond het huis en in de tuin

De Franse designer, Franck Magné geeft de klassieke afvoergoot een extra dimensie !

Dankzij de creatieve kracht van de ontwerper en de knowhow van ACO zijn wij erin geslaagd een unieke collectie te ontwikkelen. Enerzijds hebben we de goten op een nieuwe manier verkend, anderzijds stellen wij een vernieuwend en mooi ontwerp voor met opvallende en ongetwijfeld verrassende natuurlijke vormen, waardoor de goot elegant en origineel opvalt en een eigentijdse identiteit uitstraalt.

Het resultaat beantwoordt aan de doelen die ACO voor ogen had: een uniek designrooster, genaamd Voronoï. Deze is subtiel geïnspireerd op de natuur en versterkt de architecturale keuzes. Ze geven elke woning een eigen signatuur, en komen zo tegemoet aan de uiteenlopende verwachtingen van de eigenaars.

Wie is Franck Magné ?

Franck is een ontwerper die begaan is met de milieuproblematiek. Hij kreeg de Ademe-prijs voor zijn werk en ging later samenwerken met EDF R&D en innovatieve kmo's rond toekomstgerichte producten en diensten die gericht zijn op het verminderen van het energieverbruik.

Studio Franck Magné ontwikkelt multidisciplinaire projecten op het gebied van productontwerp, ruimtelijke inrichting en interactiedesign. Zijn projecten ontstaan vanuit de observatie van nieuwe gedragingen Deze aanpak wordt toegepast op een breed scala van voorwerpen, van tafeldecoratie tot luxehorloges en innovatieve architectuur. Samen met zijn partner SAG France creëerde Franck het buitenmeubelmerk “Objets.Publics”, waarvan hij momenteel artistiek directeur en ontwerper is.

Franck is laureaat van de internationale wedstrijd Off/on, winnaar van de Coram International Design Award en studeerde af aan de Ecole Nationale Supérieure de Création Industrielle. In 2015 ontving hij de speciale designprijs tijdens de Muuuz International Awards.

 

Franck Magné aan het woord

“Experience” creëren én geen voorwerp.”

"Ik geloof dat een product, een ruimte of een dienst kan inspireren door de gebruikservaring die ze bieden. Ik ontwerp mijn projecten met oog voor hun context en het gebruiksscenario. Buiten de materie, teken ik ook een stukje van het leven."

"Ik geloof heel sterk in affordance"

"Ik geloof heel sterk in “affordance” bij vernieuwing. In een consumptiemaatschappij waar voorwerpen het landschap domineren moet iets wat nieuw is ‘affordant’ zijn, wat betekent dat zijn functie, zijn belofte visueel moet uitstralen. Ik hecht veel aandacht aan de vormelijke semantiek voor begrijpelijke en aanvaardbare nieuwigheden."

Waarom samenwerken met ACO ?

"Als ontwerper was het ACO-project voor mij een ware uitdaging. Het was namelijk zeer interessant mij te verdiepen in dit alledaags object, dat alleen in verband werd gebracht met technische evoluties, maar volledig voorbijging aan het ontwerpaspect.

Het was een project waar zowel het esthetische als de technische en duurzame dimensie van het werk aan bod kwam. Het kwam erop aan een architecturale identiteit, een maatschappelijke en ecologische link te creëren. Ervoor te zorgen dat dit element eindelijk respect kreeg. Bovendien gaf ACO mij een grote creatieve vrijheid om een product te ontwerpen dat origineel is en iets verandert."

Vragen?

Vragen?

Waar ACO House & Garden producten kopen?