Slim omgaan met je regenwater rond het huis en in de tuin

Bestraten en toch niet echt gaan verharden? Het kan!

Area grasdallen & Gravel Fix® Pro grindstabilisatiematten.

De bouwpercelen, en bijgevolg ook de moderne tuin, worden kleiner. En zelfs daar waarborgt de indeling in kamers van waterdoorlatende en waterondoorlatende oppervlakten een goed waterbeheer, want niet alles is overmatig verhard en er kan dus meer regenwater lokaal aan de oppervlakte infiltreren. 

Een extra buitenparkeerplaats voor een wagen hoeft niet te betekenen dat je een extra tegel-, klinker- of betonverharding moet aanleggen. In vele gemeenten mag het zelfs niet. Er is een eenvoudige oplossing, zelfs met behoud van het groen ... Dankzij de Area 40 grasdallen uit kunststof krijg je een berijdbaar grasperk. Door de optimale celgrootte wordt een hoge plantenconcentratie en een goede wortelgroei verkregen. Op die manier blijft het oppervlak ook op lange termijn waterdoorlatend. 

Een vaste voet op grind krijg je dan weer dankzij de Gravel Fix® Pro grindstabilisatiematten. In meer en meer opritten kom je ze tegen, al zie je ze meestal niet ... want het grind dekt ze volledig af. Megategels doorbreken het grindpatroon en leggen een pad naar de voordeur. Let er maar eens op! 

Weet ook dat al deze producten geproduceerd worden met oog voor het milieu. Het product Gravel Fix® Pro Wit kreeg het certificaat Cradle to Cradle Certified™ Silver, waarmee vastligt dat het productieproces van buitenproducten volledig duurzaam en milieubewust is ingericht. Van het gebruik van de grondstoffen tot latere herbruikbaarheid van de producten. 

© Raphaël Van Overstraeten - ACO Passavant

Vragen?

Vragen?

Waar ACO House & Garden producten kopen?